ilman tarinoita olisimme pelkkiä kuoria

“ELÄMÄ MENEE ETEENPÄIN, MUTTA KIRJAT ELÄVÄT IKUISESTI.”

HEIDI HOLMAVUO

Satoja tekstejä, useita kymmeniä kirjoja, ideoita brändeiksi ja mielipiteitä tueksi

Olen ollut kirjoittamassa yhtätoista kirjaa, tuottamassa kymmeniä kirjoja ja auttanut ihmisiä kustannussopimuksien kanssa. Käsieni kautta on kulkenut opinnäytetöitä, käsikirjoituksia, blogeja, mainostekstejä, referenssejä, someviestejä ja paljon haamun hommia, joista ei tietenkään puhuta.

Haamu toimii vähän kuin yksityisetsivä – etsii kohteen, tutkii sitä, tarkkailee sitä ja sitten iskee viiltävällä sisällöllä.

karhuryhmä

Karhun tarina lähti liikkeelle Fitfarmin keittiöstä. Olin kirjoittamassa Vertin kirjaa ja Harri tuli kertomaan, että hän on miettinyt kirjoittamista ihmisen mielestä ja sen eri syvyyksistä. Sparrailimme aihetta hetken ja totesimme yhdessä, että koska aiheesta ei ole kirjoitettu ja koska se varmasti kiinnostaa ihmisiä päätimme ottaa projektin työn alle.

Hyvin pian sain ensimmäisiä hahmotelmia Harrilta lukuun, jotka käsittelivät lähinnä ihmisen mieltä ja sen ymmärtämistä. Lähdin työstämään tästä teemasta ”myyntitekstiä” ja ajatuksia joilla lähestyä kustantajaa. Valitsimme kustantajaksi kustannusosakeyhtiö Otavan ja heidän kauttaan sisällöstä rakentui vielä enemmän Karhuryhmän toimintaan pohjaava kirja.

Työnjako:

Harri käsitteli mielen osuudet ja itse kirjoitin Harrin kuvaamat keikat tarinoiksi. Tämän lisäksi haastoin Harria taviksen näkökulmasta kysymyksillä. Projekti oli itselleni myös paluu omiin ensihoitaja vuosiin pelastuslaitoksella. Olen tänään monta ahaa-elämystä rikkaampi.

Kirja julkaistu 3.10.2019

titaanista tehty

Kustannusosakeyhtiö Fitran entinen toimitusjohtaja Mika Nevalainen soitti minulle nähtyään Veeran Tähän aikaan ensivuonna -ohjelmassa. Hän kysyi ottaisinko tehtäväkseni kirjoittaa Veeran matkasta kirjan. Aloitimme yhteistyön kesällä 2018 ja kirja ilmestyi helmikuussa 2019.

Kirja on kuvaus urheilijanuorukaisesta joka joutuu juoksulenkillä onnettomuuteen, jossa hän menettää toisen jalkansa. Veera kuvaa kirjassa toipumismatkaansa ja sisun jolla hän puki pian onnettomuuden jälkeen juoksukengät jalkaan ja lähti tavoitteellisesti treenaamaan maratonille.

Julkaistu 2019

ruokaan rakastunut

Kirja on Marita Erikssonin suosittuun @myblissktchn Instagram-tiliin perustuva kirja.

Kirja on täynnä inspiroivia kuvia ja taustatarina on mielenkiintoinen ja jokaiselle omaa unelmaansa jahtaavalle ehdottomasti lukemisen arvoinen.

 

hyvä, parempi, paras - vertti harjuniemi

Kirja on tilaustyö kustannusosakeyhtiö Fitralle. Vertti on palomies, Gladiaattorikisasta tuttu Titaani, TV-persoona ja liikunta-alan yrittäjä. Kirja kertoo Vertin valmennusmetodeista ja omasta treenimatkasta palomieheksi ja tämän jälkeen siirtymisestä julkiseen työhön ja liikunta-alalle.

Kirja on julkaistu vuonna 2018

 

miksi suoritamme

Minua on aina kiinnostanut ihmiset ja heidän tarinansa. Palkkasin Marisan treenauttamaan itseäni kehonpainon ja kehonhallinnan kautta. Marisa osoittautui erittäin mukavaksi ja asiantuntevaksi ja ystävystyimme tuon valmennusmatkan aikana. Marisa alkoi kertoa omaa tarinaansa ”kiltin tytön” syndroomasta ja omasta suorittaja menneisyydestään. Tajusin, että aiheesta ei ollut tuolloin muutamaa blogitekstiä enempää suomalaista materiaalia ja tämä kirja oli hyvä hetki korjata tuo asia.

Teos herättelee lukijansa ymmärtämään liika suorittamisen sudenkuopat omalle jaksamiselle ja on samalla Marisan henkilökohtainen matka eroon suorittamisesta. Kirjassa käydään läpi myös muita suorittajien tarinoita ja annetaan vinkkejä havainnoida omaa suorittamistaan.

Kirja julkaistiin 2018

kauniit kulmat

Tämä kirja tuli minulle tilaustyönä ja toimin lähinnä kirjan toimittajana ja kasaajana. Kauneusalan yrittäjä Katarina Lagus halusi kirjoitettavan kirjan kulmakarvamuodista itsellensä luento – ja koulutuskirjaksi.

Kirja on julkaistu 2017

kyösti - asioita elämästä

Rakastan koiria ja ilmiöitä. Seurasin Kyöstiä Facebookissa ja nenäni haistoi tässä tyypissä menestyskirjan ainekset. Ehdotin kustannusosakeyhtiölle, että mitä jos tehdään tästä kirja. Minulle naurettiin, mutta sain toimitusjohtajan nyökkäyksen, se riitti minulle.

Kyösti -kirja rakennettiin vahvan Etelä-Karjalaisen murteen ja huumorin ympärille. Mitkä ovat koiran päivän kohokohdat? Lenkit, nartut, ruoka ja lepo. Näiden teemojen ympärille rakentui menestyskirja, jonka kolme painosta myytiin loppuun hetkessä. Tällä hetkellä kirjaa on myyty noin 7000 kappaletta, joka on Suomen mittakaavassa määrällisesti erittäin hyvä myyntitulos.

Kirja on julkaistu 2017

uskalla nauraa - vastaisku ruikutukselle

Uskalla nauraa oli henkilökohtainen vastaiskuni ensimmäisen kirjan uhrin viitalle. Painin lehtiotsikoiden kanssa ja koin niiden leimanneen minua liikaa. Halusin tehdä jotain enemmän omasta persoonastani lähtevää. Uskalla elää tarkoitettiin tarinaksi positiiviseksi matkaksi eteenpäin, en onnistunut ihan täysin siinä viestissä ja siksi Uskalla nauraa syntyi.

Ajattelin sen olevan helppo projekti. Haastattelisin vain muutaman koomikon mm. Krisse Salmisen, Jaakko Saariluoman, Janne Katajan ja Kari Ketosen ja kirjoittaisin arjessa nauramisesta ja komiikasta joka koskettaa meitä kaikkia. Ymmärsin, että olin haukannut melkoisen projektin itselleni. Tilannekomiikka elää hetkissä, kirjoitettuna huumori ei oikein aukea ja on lisäksi hyvin tilannesidonnaista ja henkilökohtaista.

Olkoonkin sitten niin, että tämä kirja oli minulle henkilökohtaisesti tärkeä, en silti koe onnistuneeni tämän kanssa.

Kirja on julkaistu vuonna 2017

uskalla elää - mielellään eteenpäin

Oma esikoisteokseni ja käänteen tekevä kohta elämässäni.

Tätä kirjaa kirjoitin virkavapaalla Pelastuslaitokselta melkoisen vapisevin käsin. Olin ottanut melkoisen hypyn, en ollut kirjoittaja ja toisaalta oli hieman ahdistavaa alkaa avaamaan omaa menneisyyttään niin yksityiskohtaisesti. Toisaalta tänään olen ylpeä siitä mitä tein, vaikka ensimmäisen vuoden koin kirjan leimanneen minua liikaa vain kirjan tarinan kautta.

Tämä projekti muutti oikeastaan koko tämän hetkisen elämäni. Monta tekstiä on tämän jälkeen virrannut sormieni läpi.

Kirja on julkaistu vuonna 2016