Olen ollut tekemässä kahtatoista hyvin erilaista kirjaa. Jokainen tarina ja jokainen haastateltava ovat olleet erilaisia. Jokaiseen tekstiin pitää löytää oma tyyli ja jopa oma murre.

Pitkissä projekteissa hioutuu – kasvaa eri tavalla ja oppii ymmärtämään sekä katsomaan maailmaa oman boksin ulkopuolelta eri tavalla.

Olen ylpeä jokaisesta tarinasta ja jokaisesta tarinansa minulle kertoneesta. Olen saanut osakseni luottamusta ja kuullut sanoja, jotka eivät päätyneet julkisuuteen. Olen innoissani kaikista paikoista, joihin olen saanut näiden myötä matkata, ihmisistä, joihin olen saanut tutustua ja ennen kaikkea siitä, että kaikki nämä projektit ovat tulleet juuri minun työpöydälle.

Heidi Holmavuo

Tutkiva toimittaja

Karhuryhmä

Kirjan tarina alkoi kohtaamisesta. Tapasimme kahvin ääressä Fitfarmin vanhan toimiston keittiössä. Harri tuijotti minua hetken ja sanoi sitten kohtuullisen kuuluvalla äänellä: ”Heidi, kirjoita miun kanssa kirja.”

Työstin kirjasta aluksi myyntitekstin ja esittelyn ja lähdin etsimään meille kustantajaa. Päädyimme suositusten vuoksi ottamaan yhteyttä Otavalle ja sinne tuo kirja päätyikin.

Kirjan sisältö rakennettiin sulassa sovussa. Minä laitoin dekkaristin hatun päähän ja väritin tarinoiden mielenmaisemat. Harri keskittyi tieteellisiin osuuksiin, joita yksinkertaistettiin sulassa sovussa yhdessä tekstiksi.

Kirja oli vuoden 2019 myyntimenestys. Kirjan nimeä kantava tv-ohjelma sai ensi-iltansa 1.5.2020.