Suomessa ei ole voinut välttyä näkemästä/lukemasta lähinnä siviilien keskuudessa käytyjä keskusteluja, joissa puidaan eri rikoksista annettuja tuomioita suorin sanoin. Oikeusministeriö on jo muutamia vuosia sitten teettänyt tutkimuksen, jossa sekä kansalaisia että tuomareita pyydettiin antamaan rangaistus samoihin heille esitettyihin rikostapauksiin. Tutkimuksen …
Voihan pakkolaki!
Pakkolaki. En enää tiedä mitä sanoisin. Pakko tuntuu olevan teemasana koko alasta puhuttaessa. Muistan opiskellessani alaa, että pohdin jo tuolloin miksi toimintatavat tuntuivat jääneen 80-luvulle, elettiin kuitenkin vahvasti 2000-luvun alkua. Muistan jo koulussa käyneeni vahvoja kyseenalaistavia keskusteluja opettajien kanssa. Sitähän …
Maalittaminen, häirintä, verkkoviha
Kymmenen jaksoa rikosmyyttejä on täällä! Tänä päivänä vaaditaan poikkeuksellista rohkeutta, että uskaltaa sanoa suoraan mitä mieltä on. Ne järkevät ihmiset, joilla olisi painavaa sanottavaa vaikenevat, sillä he varovat joutumasta somevihan, maalittamisen tai verkkohäirinnän vauhdilla etenevään kehään. Pahinta on, että joskus …
Muutama sana mustavalkoisuudesta
Viime aikoina vellonnut keskustelu alasta, jolla itsekin olen toiminut saa ajattelemaan. Sanon nyt suoraan sen, mitä moni ei uskalla sanoa. Mieskalenteri on kuuma ja seksikäs. Naisesta tehty tissikalenteri on naista esineellistävä ja halpa. Miestä, joka kuolaa naiskalenteria silmät kiiluen, katsotaan …
Kaksoiselämä motiivina murhaan
Postipiirin esimiehen kaksoiselämä Teko: Murha Tekotapa: Sairas, mutta kekseliäs. Motiivi: Halu päästä naimisiin rakastajattaren kanssa Eletään vuotta 1985 kun nuhteettoman ja hurskaan miehen maineessa ollut Tornion postipiirin esimies Jussi Albert Haapala, 59, jäi kiinni törkeästä varkauden yrityksestä, vieläpä omassa …
Velallisen epärehellisyys, petos, tapon yritys – lista on loputon.
Käännän puhelimen näytön pöytää vasten – en halua kenenkään häiritsevän. Kahvi jäähtyy kupissa. Pihassa kääntyy auto, mutta en jaksa nousta katsomaan miksi tai kuka. Keittiön pöytä on ei ole enää hetkeen ollut ruokailua varten. Pöydän täyttää kasa oikeuden pöytäkirjoja, tarkemmin …
True Crime – mediasirkuksen pahis
Olin viime viikolla kustantamon järjestämässä keskustelussa panelistina, jonka aiheena oli True Crimen tuotteistamisen ongelmat. Aihe on pinnalla, true crime on pinnalla, ihmisillä on mielipiteensä ja ajatuksensa aiheesta. Kysymykset toistavat toisiaan, mutta yksi on selkeästi ollut suosittu. Miksi me pengomme vanhoja …
Henkirikoksen uhrin omainen
Uhrin omainen Kun kahvipöytäkeskusteluissa nousee esille mitä teen, nousee esiin hyvin usein uhri ja uhrin omaiset. Mitä uhrin omaiset ajattelevat näistä kirjoista, teksteistä, jutuista ja ohjelmista? Hyvä kysymys, mutta vastauksia on yhtä paljon, kun on uhreja ja heidän omaisiansa. Sanoisin, …
Muokkaako julkinen työ todellista ”minää”?
Kun kävin Janne Ranisen podcast vieraana, keskustelimme ääneen asioista, joista tulisi keskustella huomattavasti enemmän. Yksi aihe, josta puhuimme, oli julkinen ja mielipiteitä vahvasti jakava työ. Miten sen kanssa toimii ja vaikuttaako se esimerkiksi omaan käyttäytymiseen sosiaalisessa mediassa. Minulla on yllättäen …
Tekeekö true crime murhaajista tähtiä unohtaen uhrin ja hänen läheiset?
Ollessani Janne Ranisen haastattelussa keskustelimme mielenkiintoisesta aiheesta. True Crime – genren kirjoittajalle jäävästä vastuukysymyksestä. Janne nimittäin kysyi, koenko olevani vastuussa siitä, että joku alkaa ihannoida väkivaltaa tai kirjoitukseni toimisi pomppulautana väärään suuntaan? Kysymys on mielestäni hyvä ja sitä on syytä …
- Page 1 of 2
- 1
- 2