Muutama sana mustavalkoisuudesta

Viime aikoina vellonnut keskustelu alasta, jolla itsekin olen toiminut saa ajattelemaan. Sanon nyt suoraan sen, mitä moni ei uskalla sanoa.

Mieskalenteri on kuuma ja seksikäs. Naisesta tehty tissikalenteri on naista esineellistävä ja halpa. Miestä, joka kuolaa naiskalenteria silmät kiiluen, katsotaan halveksien. Nainen, joka kuolaa mieskalenterin kuumaa kinkkua, ketään ei kiinnosta, kukaan ei ahdistu. Kun nainen tuijottaa miehen persettä, hän saa tehdä sen rauhassa, ehkä jopa puristaa mennessään, eikä juttua nouse. Kun mies tuijottaa naisen tissejä hetken liian pitkään, on hän heti pervo. Tiedän sohivani arkaa kenttään, mutta eipä haittaa. En pidä siitä, että aiheeseen liittyvät keskustelut sukupuolitetaan. Asia ei todellakaan ole niin mustavalkoinen, kun siitä yritetään tehdä. Mies vaan tuppaa jäämään näissä keskusteluissa aina alakynteen ja ei siksi uskalla edes sanoa aiheeseen mitään.

Seksuaalinen väkivalta ja fyysinen sellainen on väärin ja sille on olemassa rikosnimikkeet, mutta keskustelun levitessä käsiin, en myöskään tule hyväksymään ”voi ei kun mulla on joku hätä ja joudun soittamaan ambulanssin, niin mieshoitaja vaan tuijottaa mun tissejä.” – keskustelun sävyjä. Voin kertoa, että jos just sulla on oikeasti hätä, niin kaikilla siinä tilanteessa olevilla on kädet täynnä OIKEITA töitä. Sun tissit ei just siinä tilanteessa kiinnosta ketää

Enemmän olisin huolissani näistä otsikoista ja tämän ongelman olemassaolosta:

Ambulanssin ensihoitajien kimppuun käytiin yöllä Helsingissä – kolme miestä otettu kiinni.”

”Potilas puukotti sairaankuljettajaa”

”Lappeenrantalaismies pahoinpiteli ensihoitajan, joka hoito tämän kadulla kaatunutta puolisoa.”

 

Päätän aiheen sanoen, että olen ylpeä ensihoidossa vietetyistä vuosista ja olen aina voinut luottaa ihmisiin, joiden kanssa olen tehnyt töitä. Olen aina saanut apua, kun sitä olen tarvinnut ja jos jotain niiltä ajoilta kaipaan niin sitä ”veljeyttä” ja yhteishenkeä.

Konstaapeli Komulainen on puhunut hyvin aiheesta ja sen moninaisuudesta ja ottaa kantaa aiheisiin rohkeasti suosittelen seuraamaan häntä Instragramissa @konstaapelikomulainen

 

Jaa luettavaksi: