True Crime

Todellisia tarinoita tosirikosten takaa

True Crime

Viehtymys outoon ja selittämättömään asiaan on osa ihmisluontoa. Tapahtumien vyöryä ei voi katkaista, mutta silti meillä on tarve saada tietoa ja lisätä ymmärrystä, jotta pystymme pitämään maailmankuvamme ehjänä ja säilytämme uskon oikeudenmukaisuuteen.

Olen työskennellyt vuosia pelastuslaitoksella ja olen nähnyt kaikki ne elämänlaidat, joista nämä sisällöt syntyvät.

Kaupunkilaisnaiset ovat jo pitkään olleet true crime sisältöjen suurkuluttajia. Silti rikollisen, rikostoimittajan ja poliisin ääni on yleisesti miehen. On aika muokata tuota kuvaa. Oma True Crime siemen on istutettu jo pelastuslaitoksella työskennellessäni.

Lempikeikkoja olivat kaikki ne, joissa oli läsnä mahdollisuus, että mitä tahansa voi tapahtua. Se, että tuijottaa silmiin samaan aikaan sekä uhria että tekijää ja yrittää pitää tilanteen kasassa, tarjoaa henkisen kapasiteetin kasvutilaa ja laajentaa tapaa katsoa maailmaa isommassa kuvassa, on tämän työn palkitsevin osa.

True Crime on minulle totuuden kaivamista esiin asioista, jotka ovat jääneet mystisen verhon taakse piiloon. Intohimoni on penkoa ja kulkea jännittäviä True Crime polkuja ja pysyä totuudessa.

"Kuka tahansa meistä voi kohdata kenet tahansa heistä."
Image

Kirja, joka avasi murhatutkinnan

Tuhansien kuuntelemasta äänikirjasta tutun, kohutun murhatutkinnan uusimmat käänteet.

Vuonna 1955 nuori Elli löydettiin murhattuna Kemistä läheltä kotitaloaan. Myös tytön poliisina toiminut isä oli kuollut oudoissa olosuhteissa. Ellin murha jäi selvittämättä.

Parikymmentä vuotta myöhemmin joukko Kemin poliisilaitoksen työntekijöitä vaati murhatutkinnan avaamista. Heidän mukaansa tutkintamateriaalia oli hävitetty ja erästä tahoa suojeltu.Vuonna 2022 tutkijakaksikko Elina Backman ja Heidi Holmavuo löysivät murhasta kylmääviä yksityiskohtia, joita kukaan ei ollut havainnut aiemmin. Heidän tekemänsä tutkimustyön pohjalta poliisi päätti avata uudelleen 67 vuotta vanhan henkirikostutkinnan.

Tutkinnan vaiheista ilmestyy dokumenttisarja, joka esitetään C Moressa vuoden 2023 aikana.

Ratkaisemattoman muihin osiin voit tutustua kaikissa äänkirjapalveluissa.

Image
Kuka surmasi Susannen?
Image
Kuka surmasi Helenan?
Image
Kuka surmasi Ellin?