Maalittaminen, häirintä, verkkoviha

Kymmenen jaksoa rikosmyyttejä on täällä!

Tänä päivänä vaaditaan poikkeuksellista rohkeutta, että uskaltaa sanoa suoraan mitä mieltä on.
Ne järkevät ihmiset, joilla olisi painavaa sanottavaa vaikenevat, sillä he varovat joutumasta somevihan, maalittamisen tai verkkohäirinnän vauhdilla etenevään kehään. Pahinta on, että joskus yksi kommentti riittää ja jälki voi olla todella pahaa.

Tykkään puhua suoraan ja teen sen nytkin. Ne urpot, jotka eivät ymmärrä hyvän käytöksen pelisääntöjä, käyttävät sananvapautta väärin ja härskisti hyväkseen. Me elämme maassa jossa meillä on sananvapaus. Nähtäväksi jää, koska sitä aletaan rajoittaa, sillä ihmisten tyhmyyttä on vaikeampi rajoittaa. Sananvapauteen kuuluu vastuu, kun jokaisella on kuitenkin Suomen perustuslaissa turvattu yksityiselämä ja kunnia siihen. Se vastuu on asia, joka unohtuu.

Kannatan olemaan rohkea kuitenkin näiden asioiden edessä. Rohkea, mutta järkevä. Jokaisesta nimimerkistä jää jälki ja lopulta kukaan ei operoi täysin anonyymisti verkossa. Jos joudut pahan silmään, tallenna ja dokumentoi asiat.

Samin vinkki oli, että tien voi muuttaa myös kaksisuuntaiseksi. Se on aina vaihtoehto.
Jos haluat kuunnella lisää, uusi Rikosmyytit jakso maalittamisesta ja häirinnästä on kuunneltavissa hyvin monessa ääntä toistavassa palvelussa ja tietenkin ensisijaisesti täällä:

Rikosmyytit

Jaa luettavaksi: